- 40 % študentov sa aktuálne nestravuje v školskej jedálni, aj keď by mali záujem*
- 86 % študentov vysokých škôl by chcelo mať v školskej jedálni možnosť vybrať si aj rastlinné jedlá*
- 34 % študentov sa snaží redukovať spotrebu živočíšnych produktov aj mimo školských jedální*
- nemá alergiu, aj napriek tomu by chceli v jedálňach rastlinné jedlo*
Naším cieľom je preto dopriať zdravú alternatívu v podobe rastlinnej stravy aj školským jedálňam. A práve preto sme s radosťou v srdci podporili projekt Zelená jedáleň, ktorý pripravila Slovenská vegánska spoločnosť v spolupráci so šikovnou blogerkou Katkou Makranskou. Spoločne vytvorili brožúru nasýtenú 15 výbornými receptami s LUNTER Tofu, ktorá je venovaná a množstvom ingrediencií prispôsobená ako vysokoškolským jedálňam, tak aj domácemu vareniu.
Nájdete v nej domáce, ale aj svetové chutné recepty, ktoré sú zložené z rastlinných prísad. Pozrite si celý receptár na tomto linku.
Pretože lepší svet chutí aj vysokoškolákom!
*zdroj informácie: https://zelenajedalen.sk