Muffiny na slano s tofu, cuketou a mrkvou

Ingrediencie

  • LUNTER TOFU NATURAL
  • 1 cuketa
  • 1 mrkva
  • 2 PL nasekané sušené paradajky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 ČL kypriaci prášok
  • 150 g hladká múka
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • bylinky podľa preferencie
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

1. Tofu pomrvíme do misky. Pridáme nastrúhanú cuketu (z ktorej predtým ešte vyžmýkame vodu), mrkvu a nasekané sušené paradajky.
2. Medzitým na panvici zohrejeme olivový olej a opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme do misky s tofu a zeleninou a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením, prípadne bylinkami.
3. Pridáme kypriaci prášok spolu s hladkou múkou a opäť premiešame.
4. Lyžičkou postupne dávkujeme zmes do muffinovej formy. Pečieme 20 minút na 175 °C.

Chuť Thajska priamo z grilu,
Sweet chilli tofu má fakt silu