QUINOA ŠALÁT

Ingrediencie

  • 100 g quinoy
  • 20 cherry paradajok
  • ½ uhorky
  • 1 pl sezamových semienok
  • 1 ks LUNTER tofu Basil
  • hrsť vlašských orechov
  • hrsť petržlenu
  • zálievka:
  • 2 pl olivového oleja
  • 1 pl citrónovej šťavy
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • ¼ lyžičky soli
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

Quinú si uvaríme v dvojnásobnom množstve vody. Orechy krátko na sucho opražíme na panvici. Cherry paradajky prepolíme, uhorku nakrájame na kocky.
Do väčšej misy pridáme vychladnú quinú, zeleninu, orechy, petržlenovú vňať, semienka a tofu rozdrobíme.
Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, javorovým sirupom a soľou. Premiešame a môžeme ihneď servírovať.

Chuť Thajska priamo z grilu,
Sweet chilli tofu má fakt silu