Sushi bowl s morským tofu


Ingrediencie

  • LUNTER SEAFOO TOFU PINK FILLET
  • 200 g uvarená sushi ryža (po uvarení ryžu ochutíme ryžovým octom, cukrom a soľou)
  • 1 mrkva
  • 150 g červená kapusta
  • 100 g edamame
  • 1 avokádo
  • nori riasy
  • sezam biely a čierny
  • olej
Omáčka:
  • ¼ hrnček ryžového octu
  • ¼ hrnček agáve alebo trstinový cukor
  • ¼ hrnček sójová omáčka
  • ½ ČL sušený zázvor
  • ¼ ČL chilli
  • 1 ČL sušený cesnak
  • 1/2 hrnček voda + 1 PL kukuričný škrob
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

1. Sushi ryžu si uvaríme podľa návodu. Ochutíme ju zmesou ryžového octu, cukru a soli.
2. Pripravíme si omáčku – všetky suroviny okrem vody a škrobu zmiešame a privedieme k varu. Škrob rozpustíme vo vode a prilejeme k zvyšku. Miešame do zhustnutia a následne odstavíme. Ak by ste si želali omáčku hustejšiu, prilejte ešte troška vody so škrobom. Škrob nikdy neprimiešavajte samostatne, vytvoria sa hrudky.
3. Tofu nakrájame podľa preferovaného tvaru a opečieme na panvici. Pink Fillet však môžeme konzumovať aj na surovo. Zeleninu si nakrájame/nastrúhame, nori riasy nastriháme na menšie štvrčeky.
4. Do misky dáme najskôr ryžu, potom zeleninu a tofu a všetko zalejeme pripravenou poké omáčkou.

Chuť Thajska priamo z grilu,
Sweet chilli tofu má fakt silu