Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
Cibuľu a mrkvu 5 minút restujeme na oleji. Tofu si zatiaľ nadrobíme na menšie kusy, ktoré rozmixujeme tyčovým mixérom aby nám neostali žiadne väčšie kusy. Na koniec restovania pridáme mletú papriku.
K rozmixovanému tofu pridáme mrkvu s cibuľou, sójovú omáčku a ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame rukou a necháme 10 minút odstáť.
Zo zmesi potom odoberáme približne po
35 g kúskoch, ktoré stisneme v pästi a jemne upravíme do tvaru guľôčky. Zmes sa zdá sypká, no bude pekne držať pokope vďaka ovseným vločkám.
Rozohrejeme si hrubšiu vrstvu oleja a guľôčky opražíme zo všetkých strán dozlatista, alebo vypražíme vo fritéze.
Podávame s vegánskou zemiakovou kašou.