TOFU GUĽÔČKY

Ingrediencie

  • rastlinný olej 7 ml
  • cibuľa 20 g
  • mrkva 70 g
  • mletá sladká paprika 2 g
  • tofu TERIYAKI 210 g
  • sójová omáčka 10 ml
  • jemné ovsené vločky
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

Cibuľu a mrkvu 5 minút restujeme na oleji. Tofu si zatiaľ nadrobíme na menšie kusy, ktoré rozmixujeme tyčovým mixérom aby nám neostali žiadne väčšie kusy. Na koniec restovania pridáme mletú papriku.

K rozmixovanému tofu pridáme mrkvu s cibuľou, sójovú omáčku a ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame rukou a necháme 10 minút odstáť.

Zo zmesi potom odoberáme približne po

35 g kúskoch, ktoré stisneme v pästi a jemne upravíme do tvaru guľôčky. Zmes sa zdá sypká, no bude pekne držať pokope vďaka ovseným vločkám.

Rozohrejeme si hrubšiu vrstvu oleja a guľôčky opražíme zo všetkých strán dozlatista, alebo vypražíme vo fritéze.

Podávame s vegánskou zemiakovou kašou.

Chuť Thajska priamo z grilu,
Sweet chilli tofu má fakt silu