Tofu na pomarančoch

Ingrediencie

  • jasmínová ryža
  • 2 ks Lunter tofu natural
  • kukuričný škrob
  • soľ
  • olej
Omáčka:
  • 2 PL kukuričný škrob
  • 80 ml voda
  • 50 ml sójová omáčka
  • 2 PL ryžový ocot
  • 250 ml pomarančová šťava
  • 3 PL trstinový cukor alebo agave
  • 1 ČL sušený zázvor
  • 1 ČL sušený cesnak
  • edamame
  • jarná cibuľka
  • sezam
trojuholnik-white-1.svg

POSTUP PRÍPRAVY:

1. Ryžu pripravíme podľa návodu na obale.
2. Tofu nakrájame na kvádriky, osušíme, osolíme a obalíme v škrobe. Následne opečieme vo wok panvici na oleji.
3. Na omáčku zmiešame v hrnci všetky ingrediencie okrem vody a škrobu, tie si zmiešame separátne. Omáčku privedieme k varu a následne k nej prilejeme škrobovú zmes. Za stáleho miešania počkáme, kým nezhustne. Potom do nej pridáme opečené tofu a dôkladne premiešame.
4. Edamame v krátkosti povaríme.
5. Na spodok taniera naberieme ryžu, pridáme naše nekura na pomarančoch, edamame, zasypeme sezamom a jarnou cibuľkou a môžeme servírovať. Želáme dobrú chuť 🙂

Chuť Thajska priamo z grilu,
Sweet chilli tofu má fakt silu