šťastné a tofučkové
vianoce

Vianočná kapustnica s údeným LUNTER tofu – Vegan
  • 2 ks LUNTER tofu údené
  • 50 g lesné hríby sušené
  • 500 g kyslá kapusta aj s nálevom
  • 6 strúčikov cesnak
  • 200 g paradajkové pyré
  • 3 l zeleninový vývar alebo voda
  • 100 g sušené slivky
  • 3 ks bobkový list
  • ČL paprika sladká mletá
  • 3 ČL údená mletá paprika
  • 1 ČL mleté čierne korenie
  • soľ a cjhilli podľa chuti
  • niečo navyše rastlinná alternatíva klobásky

KROK Č.1
Lesné huby si namočíme večer vopred, alebo aspoň na hodinku pred varením do teplej vody.

KROK Č.2
Do hrnca s vodou/vývarom si dáme kyslú kapustu aj s nálevom. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bobkové listy, paradajkové pyré, sušené slivky, lesné huby a soľ.

KROK Č.3
Varíme cca 20 minút, následne pridáme údené tofu nakrájané na kocky a údenú papriku.

KROK Č.4
Povaríme 40 minút a v prípade potreby ešte dosolíme.

KROK Č.5
Pre výraznejšiu údenú chuť môžete pridať rastlinnú alternatívu klobásy a podľa chuti aj chilli, ktoré zvýrazní všetky chute.

Tofu, ktoré zvládne každú sviatočnú náladu
Od polievky, cez hlavné chody až po dezerty – ideálna kombinácia pre milovníkov tradičných aj moderných vianočných receptov.
Zemiakový šalát s LUNTER SEAFOO TOFU
  • 500 g zemiaky
  • 150 g mrazený hrášok
  • 150 g kukurica
  • 30 g červená cibuľa
  • 350 g LUNTER SEAFOO TOFU
  • 80 g biely rastlinný jogurt
  • 70 g nálev z kyslých uhoriek
  • 1 ČL plnotučná horčica
  • 1,5 ČL soľ
  • 1/2 ČL mleté čierne korenie
  • 2 ks LUNTER tofu údené
  • hladká múka
  • sójové mlieko
  • sušený cesnak
  • údená paprika
  • soľ
  • 1/2 plátku nori riasy
  • na obalenie cornflakes

KROK Č.1
Zemiaky uvaríme v šupe v osolenej vode a necháme úplne vychladnúť. Následne ich ošúpeme a pretlačíme cez mriežku.

KROK Č.2
Mrazený hrášok s kukuricou si v krátkosti povaríme a pridáme k popučeným zemiakom.

KROK Č.3
Následne pridáme aj na drobno nasekanú cibuľu a kyslé uhorky spolu s nálevom. Osolíme, okoreníme a premiešame.

KROK Č.4
Teraz pridáme jogurt a horčicu a opäť dôkladne premiešame, aby sa chute prepojili.

KROK Č.5
Šalát je najlepšie nechať odstáť pár hodín v chlade.

KROK Č.6
Z múky, sójového mlieka, soli cesnaku a údenej papriky si vymiešame hladké cestíčko, ktoré bude slúžiť na obaľovanie. Cestíčko by malo mať strednú hustotu.

KROK Č.7
Cornflakes v sáčku podrvíme a vysypeme do misky.

KROK Č.8
Tofu pozdĺžne prekrojíme na polovicu.

KROK Č.9
Pokiaľ chceme “klasický rezník”, môžeme tofu rovno obaľovať v cestíčku a následne v cornflakes.

KROK Č.10
Ak chceme dosiahnuť “rybaciu” chuť, do cestíčka pridáme ešte polovicu nastrihanej nori riasy.

KROK Č.11
Z tofu si vieme vykrojiť aj tvar podkovičky a zo vzniknutého prebytku máme “rybie prsty”.

KROK Č.12
Obalené tofu vyprážame na troche oleja, zapečieme v rúre alebo v teplovzdušnej fritéze.

Chuť, ktorá spája aj na Vianoce

Keď daruješ chuť, daruješ zážitok.
Pretože Vianoce sú o delikátnych zážitkoch.

Škoricové donuty z LUNTER Tofu – Sladké, Vegan

  • 1 bal. LUNTER Tofu naturálne
  • 1 PL med
  • 1 ČL olej
  • 1 ČL cukor
  • 90 g múka
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
  • 1 lyžička škorica mletá
  • extrakt vanilkový
  • štipka soli
  • 200 ml mlieko
  • čokoláda
  • orechy

KROK Č.1
LUNTER Tofu naturálne, med, olej, mlieko a vanilkový extrakt spoločne rozmixujeme najemno.

KROK Č.2
V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ a potom pridáme k rozmixovanému Tofu.

KROK Č.3
Premiešame, aby vzniklo jednoliate cesto.

KROK Č.4
Vymastené formičky na donuty naplníme týmto cestom do 3/4 objemu. Pečieme 15-20 minút pri 180 ºC.

KROK Č.5
Rozpustíme čokoládu, ponoríme polovicu donutov do čokolády a posypeme nasekanými orechmi.

Vianoce natreté radosťou

Každý kúsok pečiva sa stane sviatočným, keď pridáš nátierku plnú lásky.
Pre spoločné chvíle, ktoré chutia ako domov.