Typ tofu: teriyaki
-
Pita chlieb s teriyaki tofu
—
by
Cuketu a baklažán si nakrájame na kolieska. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme grilovacím korením, prípadne bylinkami a ugrilujeme z oboch strán. Tofu ugrilujeme v celku. Keď bude tofu dôkladne opečené z každej strany, môžeme ho nastrúhať na hrubom strúhadle. Pita chlieb roztvoríme, potrieme ho dresingom či salsou, pokojne aj obomi. Recept na salsu nájdete napr. v TOMTO RECEPTE, recept na dresing zas…
-
Teriyaki tofu burger
—
by
Tofu pozdĺžne prerežeme na dve časti a ugrilujeme z oboch strán. Keď už bude ugrilované, na chvíľu ešte na vrch pridáme plátok syra, ktorý necháme roztopiť. Žemlu tiež chvíľu opečieme na grile. Keď je žemľa opečená, potrieme ju majonézou a aj salsou či kečupom. Pridáme šalát, paradajku, červenú cibuľu, tofu, rukolu a kyslú uhorku. Žemľu zatvoríme a podávame samostatne, so…
-
TOFU GUĽÔČKY
—
by
Cibuľu nakrájame na drobno, mrkvu ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu a mrkvu 5 minút restujeme na oleji. Tofu si zatiaľ nadrobíme na menšie kusy, ktoré rozmixujeme tyčovým mixérom aby nám neostali žiadne väčšie kusy. Na koniec restovania pridáme mletú papriku. K rozmixovanému tofu pridáme mrkvu s cibuľou, sójovú omáčku a ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame rukou a necháme 10 minút odstáť.…
-
TOFU TERIYAKI
—
by
Tofu nakrájame na plátky hrubé približne 0,5 cm a z oboch strán ich dozlatista opražíme na oleji. Zmiešame si sójovú omáčku, kukuričný škrob, cukor, nastrúhaný zázvor a pretlačený cesnak. Vzniknutú omáčku nalejeme do panvice priamo na tofu, krátko všetko spolu premiešame, aby sa tofu v omáčke obalilo a podávame s ryžou.