Žlté Curry s @easyvegan.life

Inrediencie na 2 porcie:
  • 150g ryže
  • 1 menšia cibuľka
  • 15g zázvoru
  • 80g bielej reďkovky
  • 80g červenej papriky
  •  80g cukety
  • 80g karfiolu
  •  1 marínované tofu od @lunter.sk
  • 30g škrobu
  •  2 PL kokosového oleja
  •  1 PL žltej curry pasty
  • 1 čl kurkumy
  •  ½ čl čierneho korenia
  • 400 ml kokosového mlieka (1 konzerva)
trojuholnik-white-1-1.svg

Postup prípravy

  • Ako prvé si uvaríme ryžu a môžeme sa ísť zabaviť k omáčke.
  • Marínované tofu si nakrájame na pásiky, no a aby chytilo dobrú konzistenciu, obalíme ho v škrobe a až potom opražíme do zlata.
  • Zatiaľ si nakrájame cibuľku a zázvor, ktoré pôjdu na panvicu prvé a potom ostatná zelenina – červenú paprika, biela reďkovka, cuketa a karfiol.
  • Keď je tofu opražené a bude chrumkavé, vyberieme ho z panvičky, kde si dáme opražiť cibuľku a zázvor. Po minútke k nim pridáme všetku nakrájanú zeleninu a pražíme pár minút do zmäknutia.
  • Pridáme žltú curry pastu, kurkumu, čierne korenie a zalejeme kokosovým mliekom.
  • Následne pridáme tofu, necháme povariť, nech nám škrob z tofu zahustí omáčku a už len jemne dosolíme a pridáme limetku.
  • Podávame s ryžou (odporúčam aj s koriandrom) a máme hotovo. Dobrú chuť ❤️

#lunter #tofu #lievance #lepsisvetchuti #vegan #easyvegan

NOVINKY

LUNTER tofu bolo hlavnou hviezdou školy varenia. Recept si môžete vyskúšať aj vy!

NOVINKY

Tipy a triky pre udržateľný život: 2.ČASŤ: Udržateľná domácnosť a životný štýl

NOVINKY

Tipy a triky pre udržateľný život: 1.ČASŤ: Udržateľná móda a ekologická kuchyňa

NOVINKY

Varenie s kamošmi? Choď do toho s @beth.sal!

NOVINKY

Si paradajka hejter ako @ expl0ited_? :)

NOVINKY

@janylandl tréner alebo kuchár? 👌

Sladká a či slaná chuť,
nechceš na mňa zabudnúť
trojuholnik-white-1.svg